آموزش نصب و تنظیم چراغ‌ سنسوردار سقفی و دیواری

آموزش نصب چراغ سنسوردار (سقفی و دیواری)

چه یک نصاب باشید و چه بخواهید بدون آشنایی با چراغ‌ سنسوردار ، آن‌ها را خودتان نصب کنید، حتما باید اصول نصب این چراغ‌ها را بدانید. به همین دلیل، ما در این مقاله می‌خواهیم مراحل نصب و تنظیم چراغ‌ سنسوردار را به‌طور کامل برای شما شرح دهیم.

1. آماده‌سازی محل نصب چراغ‌ سنسوردار:

برای نصب چراغ سقفی سنسوردار یا چراغ دیواری سنسوردار اولین مساله‌ای که اهمیت دارد، آماده‌سازی محل نصب چراغ است که برای چراغ‌های سقفی سنسوردار، سقف و برای چراغ های دیواری سنسوردار، دیوار محل مورد نظر خواهد بود. برای آماده‌سازی محل نصب، باید دو یا سه سوراخ را متناسب با تعداد سوراخ‌های روی کفی چراغ، در سقف یا دیوار ایجاد کنید و رول پلاک بزنید. به این شکل، محل نصب چراغ آماده خواهد شد.

2. اتصال سنسور به برق:

پس از آماده‌سازی محل نصب چراغ‌ سنسوردار چه دیواری و چه سقفی، نوبت به آماده کردن سنسور و اتصال سیم‌ها می‌رسد. در ابتدا، این موضوع را در نظر داشته باشید که رویه‌ی چراغ را هنگام نصب جدا کنید و سپس اقدام به نصب چراغ کنید. همچنین از بسته بودن دری سنسور مطمئن شوید تا لنز از سنسور جدا نشود. حال سیم‌های برق را از یکی از سوراخ‌های اعمال شده روی کفی وارد کنید. سپس، کانکتور فونیکس را از سنسور جدا کرده و سیم‌ها را به آن وصل کنید. (توجه : اهمیتی ندارد که کدام سیم را از کدام قسمت کانکتور عبور می‌دهید، زیرا قطب‌های کانکتور به‌صورت فاز و نول است). در آخر، کانکتور را به سنسور وصل کنید. اکنون سنسور به برق وصل شده و آماده است.

سوراخ‌های کفی چراغ

3. پیچ کردن چراغ به سقف یا دیوار:

پس از اینکه سنسور را به برق وصل کردید، پیچ‌های چراغ را در رول پلاک‌ها پیچ کنید تا چراغ به سقف یا دیوار وصل شود.

توجه : دقت کنید که به هیچ عنوان پیش از اتصال سنسور به برق، پیچ‌ها را نبندید. ابتدا باید از اتصال صحیح سیم‌های برق به سنسور مطمئن شویم و سپس پیچ‌ها را ببندیم.

4. بستن لامپ‌ها به چراغ‌ سنسوردار:

چراغ‌ سنسوردار همراه با دو لامپی که در رول پلاک‌ها پیچ شده است.

در مرحله چهارم نصب و تنظیم چراغ‌ سنسوردار ، پس از اینکه پیچ‌ها را بستید، زمان بستن لامپ‌ها است. حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که در این نوع چراغ‌ها نمی‌توان هر لامپی با هر میزان واتی را قرار داد، چرا که سایز لامپ‌های با وات بالا بزرگ است و در چراغ جا نمی‌گیرد. طبق آزمایش‌های انجام شده، در این نوع چراغ‌ها نمی‌توان لامپ‌هایی با توان بیشتر از ۱۵ وات قرار داد.

5. تنظیم ولوم‌ها:

برخی از چراغ‌های سنسوردار ولوم ندارند و باید با پیچ گوشتی پتانسیومترهای آن را تنظیم کرد. اما در هر حال، روش تنظیم زمان و شدت نور در هر دو مدل به هم شباهت دارد. اکنون که چراغ به برق وصل شده و به محل مورد نظرتان پیچ شده است، نوبت تنظیم ولوم‌ها است. چراغ‌های سنسوردار سقفی و دیواری معمولا دارای دو ولوم تنظیم زمان و شدت نور هستند که هر دو را باید تنظیم کنیم تا چراغ به‌درستی عمل کند.

نکته مهم : برای تنظیم ولوم چراغ سنسوردار، ابتدا هر دو ولوم نور و زمان را در جهت عکس عقربه‌های ساعت تا انتها بچرخانید تا چراغ یک بار خاموش و روشن شود و از سالم بودن چراغ‌ها اطمینان حاصل شود.

6. تنظیم ولوم شدت نور (لوکس):

ولوم تنظیم شدت نور دارای دو حالت خورشید و ماه است. حالت خورشید به معنای زمانی است که نور محیط زیاد باشد و در واقع نور طبیعی وجود داشته باشد. حالت ماه نیز به معنای زمانی است که محیط، نور طبیعی ندارد و کاملاً تاریک است.

سعی کنید زمانی تنظیم نور را انجام دهید که نور محیط به اندازه‌ای رسیده است که شما از آن زمان به بعد انتظار دارید که چراغ تان روشن شود و قبل از آن می‌خواهید که چراغ روشن نشود و سپس شروع به تنظیم ولوم نور کنید.

به عنوان مثال، اگر چراغ در راه پله‌ای است که در آن، نور طبیعی خورشید وجود دارد و نیازی به روشن شدن چراغ در طول روز نیست، باید ولوم را به شکلی تنظیم کنید که در طول روز روشن نشود. البته گاهی اوقات افراد تمایل دارند که چراغ در این شرایط نیز روشن شود. در این‌ صورت کافی است ولوم تنظیم شدت نور را به سمت حالت خورشید بچرخانید.

حال اگر چراغ را در پارکینگ قرار داده باشید، به‌طوری‌که در طول روز به هیچ عنوان نور خورشید در آن وجود نداشته باشد، ولوم نور را باید به شکلی تنظیم کنید که همیشه به محض ورود افراد به پارکینگ، چراغ به‌صورت آنی روشن شود و به این شکل نور مورد نیاز محیط را فراهم کند.

7. تنظیم ولوم زمان (تایمر):

دو ولوم تنظیم شدت نور و مدت زمان چراغ‌ سنسوردار دامتک

درواقع با چرخاندن ولوم زمان در جهت عقربه‌های ساعت که از 10 ثانیه تا 5 دقیقه قابل تنظیم است، می‌توانید مدت زمان روشن ماندن چراغ را افزایش دهید و به میزان دلخواه برسانید.

8. عملکرد تایمر:

به‌وسیله‌ی ولوم تنظیم زمان یا تایمر می‌توان مدت زمان روشن ماندن چراغ را مشخص کرد. درحقیقت زمانی‌که فردی از جلوی چراغ عبور کند، چراغ روشن می‌شود. اما هنگامی‌که آن فرد از محیط بیرون برود و در واقع از شعاع دید سنسور خارج شود، سنسور به عنوان مثال با گذشت یک دقیقه همچنان روشن می‌ماند. معمولاً در پارکینگ‌ها با تنظیم زمان روشنایی چراغ، این امکان را فراهم می‌کنند تا در صورت نبود شخص در شعاع دید سنسور، چراغ همچنان روشن بماند و دید شخص مختل نشود.

9. پایان کار نصب چراغ‌ سنسوردار:

پس از تنظیم ولوم‌ها، کار راه اندازی چراغ به اتمام می‌رسد. اما برای تکمیل فرآیند نصب چراغ‌ سنسوردار، ابتدا باید دری سنسور را باز کرده و سپس رویی چراغ را بر روی کفی ببندید. سپس، دری سنسور را ببندید و به این شکل، کار نصب چراغ سنسوردار به پایان می‌رسد.


در این مقاله مراحل نصب و تنظیم چراغ سنسوردار دیواری و چراغ دیواری سنسوردار سقفی را به طور کامل برای شما عزیزان شرح دادیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله که پر از نکات کاربردی و فنی است، لذت برده باشید. برای خرید چراغ های سنسوردار سقفی و دیواری دامتک و اطلاع از قیمت می‌توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.

ما همیشه تلاش می‌کنیم که این مقاله را به کمک شما همراهان همیشگی دامتک توسعه دهیم. از این رو خوشحال می‌شویم که نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در صورتی‌که سوالی در رابطه با این مقاله برایتان پیش آمده، می‌توانید زیر همین پست با ما در میان بگذارید. مطمئن باشید که متخصصین ما در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد. همچنان از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.