بسیاری از ما ترجیح میدهیم به جای اینکه مسافتی را در یک روز زمستانی تا کلید برق طی کنیم، در جای گرم و نرم خود بمانیم و تنها با فشاردن یک کلید، چراغ اتاقمان را روشن و یا خاموش کنیم. اگر شما هم به دنبال تجربهی این حس شیرین هستید، پس به یک ریموت روشنایی در محل زندگی یا کار خود نیاز دارید. ما در این مطلب شما را با ریموت کنترل 4 کاناله به دلیل رواج بسیاری که در بازار دارد، آشنا کرده و طریقه سیم کشی و نصب آن را برای شما به زبانی ساده شرح خواهیم داد تا شما هم بتوانید از این محصول پر کاربرد استفاده کنید.
ریموت کنترل روشنایی چیست؟
همانطور که میدانید از ریموت ها بهمنظور کنترل از راه دور انواع وسایل برقی استفاده میشود. برای مثال با یک ریموت میتوان کنترل دزدگیر ماشین را در دست داشت و یا درب پارکینگ را باز و بسته کرد. ریموت کنترل روشنایی نیز چنین کاربردی دارد، اما اگر بخواهیم کمی دقیقتر در مورد آن صحبت کنیم، باید بگوییم که این ریموت، ابزاری برای کنترل روشنایی یا به عبارتی روشن و خاموش کردن انواع لامپ و لوسترها است.
با نصب ریموت کنترل روشنایی در محل زندگی، اداره، سالن و یا هر محیطی که در نظر دارید، میتوانید به راحتی چراغ ها را از فواصل دور روشن و خاموش کنید. برای مثال تصور کنید به هنگام شب در حال مطالعهی کتاب هستید. اما پس از مدتی تصمیم میگیرید که بخوابید. در این حالت اگر ریموت کنترل روشنایی را در اتاق خود نصب کرده باشید، دیگر نیازی به بلند شدن و خاموش کردن لامپ ها نخواهید داشت و تنها با در دست داشتن ریموت میتوانید چراغ ها را خاموش کرده و به خواب بروید!
خرید عمده ریموت کنترل روشنایی دامتک
ریموت روشنایی دامتک را با بهترین قیمت بهصورت عمده خرید کنید
نحوه عملکرد ریموت کنترل روشنایی
ریموت کنترل ها براساس نوع عملکردشان، به چهار دسته تقسیم میشوند:
- ریموت های IR
- ریموت های RF
- ریموت های بلوتوثی
- ریموت های وایرلس
از آنجا که اکثر ریموت کنترل های روشنایی موجود بازار، از فناوری RF استفاده میکنند و احتمالا شما هم ریموت مشابهی را تهیه کردهاید، در اینجا تنها به نحوه عملکرد این دسته میپردازیم.
RF مخفف Radio Frequency و به معنای امواج رادیویی است. بنابراین، ریموتی که براساس فناوری RF ساخته شدهاست، دارای یک گیرنده (Receiver) است و براساس امواج رادیویی کار میکند. این امواج توسط آنتن فرستنده (Transmitter) که در واقع ریموت ماست، ارسال میشوند و گیرنده نیز از طریق آنتن خود این امواج را دریافت کرده و چراغ هایی را که به آن متصل شدهاست، روشن یا خاموش میکند. سیستم RF توانایی ارسال و دریافت امواج از فواصل دور را دارد و به همین دلیل است که در ریموتها از آن استفاده میشود.
این ریموت کنترل ها اغلب دارای 2، 4، 6 یا 8 کانال هستند و با یک باتری کار میکنند. هر کانال از ریموت روشنایی به شما این امکان را میدهد تا بهصورت مجزا بتوانید لامپ های مختلفی را کنترل کنید. برای مثال میتوانید یک کانال را به لامپ اتاق خواب خود و یک کانال را به لوستری که در سالن وجود دارد، اختصاص دهید. به این شکل زمانیکه کلید مربوط به این دو کانال را بر روی ریموت فشار دهید، لامپ یا لوستر اتاق مربوطه روشن و یا خاموش خواهد شد.
در ادامه نحوه نصب و سیم کشی ریموت کنترل چهار کاناله را برای شما شرح میدهیم. دلیل آن هم این است که این نوع ریموت، همانطور که گفتیم رواج بیشتری در بازار دارد.
نصب پایه ریموت کنترل روشنایی 4 کاناله
تقریبا همراه با تمامی ریموت کنترل های روشنایی یک پایه به شما ارائه میشود. این پایه با هدف نگهداری ریموت و دسترسی آسان شما به آن ساخته شده است. بنابراین بهتر است حتما این پایه را در محلی مناسب نصب کرده و همیشه ریموت خود را در آن قرار دهید تا مجبور نباشید دائما به دنبال آن بگردید.
آشنایی با سیم های ریموت کنترل روشنایی 4 کاناله
همانطور که در بخش عملکرد ریموت گفتیم، گیرنده و ریموت کنترل روشنایی با ارسال و دریافت امواج رادیویی از طریق آنتن، روشنایی را کنترل میکنند. بنابراین اولین سیمی که بهتر است با آن آشنا شوید، سیم آنتن در گیرنده است. معمولا این سیم به رنگ سفید میباشد. علاوه بر این سیم، گیرنده ریموت کنترل 4 کاناله دارای دو سیم نول و یک سیم فاز است و همانطور که میدانید به دلیل داشتن 4 کانال دارای 4 سیم دیگر نیز میباشد که این سیم ها فاز برگشتی کانالها هستند.
مروری بر سیمهای گیرنده:
- سیم آنتن (معمولا به رنگ سفید است)
- دو سیم نول ورودی (معمولا به رنگ مشکی و یا آبی است)
- یک سیم فاز ورودی (معمولا به رنگ قرمز است)
- چهار سیم فاز برگشتی 4 کانال
نحوه سیم کشی و نصب ریموت کنترل روشنایی 4 کاناله
اکنون میدانید وظیفهی هر سیم گیرنده ریموت شما چیست. اما در اینجا میخواهیم طریقه سیم کشی ریموت کنترل 4 کاناله را آغاز کنیم. پس، مراحل زیر را با بررسی نقشهی سیم کشی که برای شما ترسیم کردهایم، دنبال کنید:
- در مرحلهی اول باید لامپ های خود را متناسب با توان خروجی هر کانال از ریموت انتخاب کنید. هر کانال از ریموت کنترل 4 کاناله، توان خروجی مشخصی دارد. لامپ رشتهای، ال ای دی و کم مصرف نیز جریان مصرفی معینی دارند. بنابراین جریان مصرفی لامپ هایی که انتخاب میکنید، باید با توان خروجی هر کانال متناسب باشد. اگر توان مصرفی تعداد لامپ های ال ای دی که شما در نظر دارید، از توان ریموت بیشتر باشد، مسلما ریموت عمل نخواهد کرد.
- در این مرحله باید سیم فاز و نول را متصل کنید. همانطور که دیدید، دو سیم نول و یک سیم فاز در گیرنده وجود دارد. یکی از سیمهای نول را به همراه سیم فاز گیرنده به برق شهر متصل کنید.
- چهار سیم دیگر گیرنده را که متعلق به سیمهای چهار کانال ریموت هستند، باید بهصورت مجزا به هر یک از لامپ ها یا لوسترهای موردنظر خود وصل کنید. دقت داشته باشید که هر سیم متعلق به یک کانال است و از طریق کلید مربوطه بر روی ریموت روشن میشود.
- پس از اتصال کانالها، سیم نول باقی مانده را بهصورت مشترک به تمامی لامپ های خود متصل کنید.
- در آخر نوبت به سیم سفید رنگ یعنی همان سیم آنتن میرسد. تنها کاری که در مورد این سیم باید انجام دهید این است که آن را رها کرده و به جایی متصل نکنید.
تست ریموت کنترل روشنایی
برای تست ریموت خود پس از سیم کشی، کلیدهای ریموت را یکی یکی با کمی مکث فشار دهید. اگر چراغ های متصل به هر کلید، روشن شدند، بنابراین سیم کشی به درستی انجام شدهاست. علاوه بر کلید هر کانال، دو کلید دیگر نیز وجود دارد که یکی از آنها برای روشن کردن و دیگری برای خاموش کردن تمامی کانالها است. آنها را نیز فشرده و از عملکرد صحیحشان مطمئن شوید.
آیا امکان استفاده از یک ریموت جدید برای گیرنده وجود دارد؟
یکی از سوالاتی که در مورد ریموت های روشنایی 4 کاناله اغلب پرسیده میشود این است که آیا میتوان در صورت نیاز، از ریموت دیگری برای گیرنده استفاده کرد؟
باید گفت که بسیاری از ریموت ها تنها برای یک گیرنده تعریف میشوند و تنها با همان گیرنده عمل میکنند. بنابراین در صورت نبود ریموت، حتما باید یک پک کامل یعنی یک گیرنده و ریموت را مجددا خریداری کنید. البته همه محصولات این گونه نیستند. برخی از گیرنده و ریموت ها این امکان را به شما میدهند تا بتوانید ریموت دیگری برای گیرنده خود تعریف کنید. با این ویژگی در صورتیکه ریموت اولیه شما گم شده یا به شکلی دچار آسیب جدی شده باشد، بهراحتی قابل جایگزین است. البته این ریموت جایگزین حتما باید از برند گیرنده شما باشد. گیرنده و ریموت کنترل 4 کاناله دامتک دارای چنین ویژگی میباشد. برای گیرنده این برند میتوانید تا 4 ریموت اضافه کنید. بنابراین اگر ریموت اولیه را به هر دلیلی نداشتید، میتوانید ریموت دیگری از همین برند تهیه کرده و برای گیرنده تعریف کنید.
خلاصه
ریموت کنترل روشنایی چهار کاناله، همانطور که دیدید، دارای 4 کانال است که هر یک از کانال ها باید بهصورت جداگانه به یکی از چراغ ها متصل شود. با اتصال چراغ های مختلف به هر کانال، شما قادر خواهید بود راحتی را تجربه کنید و تنها با فشردن کلید مربوط به هر کانال که بر روی ریموت شما قرار دارد، چراغ های آن کانال را روشن و خاموش کنید. بدون نیاز به یک برقکار هم میتوانید سیم کشی و نصب ریموت کنترل روشنایی 4 کاناله را انجام دهید. اما اگر تجربهای در این زمینه ندارید، بهتر است از یک برقکار کمک بگیرید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، میتوانید سوالات خود را با ما در بخش دیدگاه در میان بگذارید.
خرید عمده ریموت کنترل روشنایی دامتک
ریموت روشنایی دامتک را با بهترین قیمت بهصورت عمده خرید کنید
دیدگاه (16)
با درود فراوان
عیبی که بطور معمول در مورد این ریموت کنترل ها اتفاق می افتد با روشن کردن کلید تک پل مربوطه کانال ها پشت سر هم عوض می شود و چراغ ها را خاموش و روشن می کند.
در منزل ما دو عدد لوستر مجهز به این ریموت کنترل هست که به فاصله چند هفته هر دو دچار این مشکل شدند.
لطفا در مورد روش تعمیر آن راهنمایی بفرمایید.
سپاسگزارم
سلام دوست عزیز،
این یک قابلیته و به این دلیل برای این محصولات گذاشته شده که در شرایطی که ریموت گم شده، امکان تغییر وضعیت همه کانالها رو با استفاده از کلید تک پل داشته باشید.
سلام وقت بخیر اینو چطور واسه کولر ابی میتونم وصل کنم
سلام، وقت شما هم بخیر،
برای کولر نمیتونید از ریموت روشنایی که در این مقاله راه اندازیشو انجام دادیم، استفاده کنید.
در آینده نزدیک ریموت کولر رو ارائه میکنیم و نحوه راه اندازیش هم در سایت خواهیم گذاشت.
سلام خسته نباشید.اگر بخواهیم هم با کلید و هم با ریموت لامپ ها روشن شوند چکار باید کرد
سلام، سلامت باشید،
برای این کار باید سر راه فاز گیرنده یک عدد کلید تک پل قرار داده بشه، بعد با قطع و وصل کردن کلید میتونید وضعیت چهار کانال خروجی گیرنده رو تغییر بدید.
مشکلی با ریموت ۸ کانال رسیور جدا پیدا کردم که هر زمان برق واحد قطع و وصل میشود تمام چراغهای متصل به رسیور به یکباره همه روشن میشود که باید بوسیله کنترل آنها را خاموش کرد
چطور میتونم این مشکل را حل کنم
سلام دوست عزیز،
خیلی از گیرنده ریموت ها این ویژگی رو دارند که شما بتونید در صورتی که ریموت گم شد، با کلید، چراغ ها رو روشن کنید،
دلیل روشن شدن همه چراغ بعد از قطع و وصل شدن برق هم بهخاطر همین ویژگیه. این ویژگی بهصورت پیش فرض روی گیرنده شما هست و نمیتونید تغییرش بدید.
سلام مهندس خسته نباشید
با سپاس از راهنماییتون
آیا میشه ازکلید تبدیل برای روشن و خاموش کردن لامپهایی که به کانالها وصل است در صورت نبود ریموت استفاده کرد؟
سلام به شما،
انجام وظیفه ست،
بله، اما این بستگی به گیرنده داره. بعضی از گیرندهها این امکان رو دارند که شما با گذاشتن یک کلید سر راه تغذیه اون، بتونید برقش رو قطع و وصل کنید و با هر بار قطع و وصل کردن کلید، وضعیت های مختلف لامپ رو خاموش و روشن کنید.
سلام،
من یک سوال دارم،
گیرنده ریموت در کجا قرار می گیرد. با توجه به اینکه باید لامپهای ۴ مکان مختلف را پوشش بدهد، باید کجا قرار بگیرد؟
سلام به شما،
گیرنده رو میتونید در هرجایی که تمایل دارید، بذارید و سیم کشی به لامپها رو انجام بدید.
فقط اگر گیرنده رو در قاب فلزی قرار میدید، حتما آنتنش رو از قاب بیرون بیارید.
سلام و خسته نباشید خدمت شما و همکاران گرامیتون
من یه ریموت کنترل ۴ کانال نصب داشتم داخل خونه که چند شب پیش برق منطقه یک لحظه ضعیف شد و حدود ۲ دیقه بعد دوباره برگشت به حالت ۲۲۰ ولت
ولی دیگه ریموت کنترل کار نکرد یعنی هیچکدوم از چراغارو روشن نمیکنه
خواستم ببینم به نظر شما کدام قطعش مشکل پیدا کرده؟
سلام دوست عزیز،
ممنون از شما،
این مشکل معمولا از برد تغذیه ست.
سلام آیا میشه برای کارواش صنعتی سه فاز استفاده کرد؟
اگه میشه که استاده کردآیاامکان داره نحوه نصب وسیم کشی آموزش بزاریدش؟
خیلی ممنون ازتون
سلام دوست عزیز،
هیچ ریموتی نمیتونه بهطور مستقیم سیستمهای سه فاز رو کنترل کنه. برای این کار باید از کنتاکتور استفاده کنید. شاید در آینده مقالهای دراین باره منتشر کنیم، اما فعلا میتونید طبق مداری که در همین مقاله گذاشتیم، به جای لامپ ها کنتاکتور رو قرار بدید، یعنی متصلش کنید به یکی از کانالها و با اون کانال کنترلش کنید. کنتاکتور رو هم باید به دستگاهتون متصل کنید. برای اتصال کنتاکتور به دستگاه هم میتونید از مقالهی نصب فتوسل با کنتاکتور کمک بگیرید. لینک مقاله:
https://damtech.ir/%d9%86%d8%b5%d8%a8-%d9%81%d8%aa%d9%88%d8%b3%d9%84-%d8%a8%d8%a7-%da%a9%d9%86%d8%aa%d8%a7%da%a9%d8%aa%d9%88%d8%b1/